برای تهیه رب گوجه نیم کیلویی خانگی باید مراحل زیر را طی کنید.
قبل از اینکه پیاز رنگ بگیرد، گوجه فرنگی ها را تکه تکه اضافه می کنیم. یعنی هر گوجه را 6-8 تکه می کنیم. چند بار هم بزنید و نمک و شکر را اضافه کنید. بگذارید روی حرارت متوسط، تقریباً 45 دقیقه بپزد.
مراقب باشید چون وقتی می جوشد معمولا زیاد می پاشد و همه چیز را از دست می دهد. بنابراین حرارت را کم می کنید تا نجوشد. من در قابلمه را در حال پختن بدون درب می گذارم، چرا؟ به این ترتیب آب گوجه فرنگی بهتر تبخیر می شود و رب آن بسیار غلیظ تر می شود.
بعد از اینکه پخت و هم پیاز و هم گوجهفرنگیها خوب باز شدند، همه چیز را از آسیاب سیبزمینی رد میکنیم. من قبلا همه چیز را در مخلوط کن می ریختم، اما رنگ رب نارنجی می شد و به این ترتیب (توسط ماشر) یک رنگ قرمز تیره فوق العاده است.
وقتی همه چیز فیلتر شد، رب غلیظی بدون پوست و دانه خواهیم داشت. دوباره روی آتش می گذاریم و نمک می زنیم. در صورت لزوم بیشتر اضافه می کنیم.
حالا دو گزینه داریم: یا آن را در شیشه های استریل شده مانند مربا بسته بندی کنیم یا به ساده ترین راه. یعنی بگذارید خنک شود و در جعبه های سفت قرار دهید و فریز کنید. من شخصاً گزینه دوم را توصیه می کنم.
گوجه فرنگی از کجا می آید؟
گوجه فرنگی میوهای است که از گیاه گوجهفرنگی بیرون میآید و از میوهها و سبزیها محسوب میشود. اگرچه هزاران سال است که گوجهفرنگیها در زندگی روزمرهمان وجود دارند ، اما بهعنوان مثال، سیبزمینی یا فلفل، بومی آمریکاست .
در حدود قرن شانزدهم وارد اروپا شد و در ابتدا فقط به عنوان یک عنصر تزئینی استفاده می شد، زیرا اعتقاد بر این بود که سمی است، اما کم کم از آن برای غذا استفاده می شود تا به امروز. در اینجا در کاتالونیا، گوجه فرنگی در مناطق Maresme و Delta del Llobregat شروع به کاشت کرد و تعداد زیادی مزارع گوجه فرنگی در منطقه والنسیا خودنمایی می کند.