نخود دیمي كه موجب بازگشت حافظه كوتاه مدت مي شود

نخود دیم ( Pisum sativum L.) به طور گسترده توزیع می شود و بیش از دو هزار سال است که در چین کشت می شود.

طبق آخرین گزارش، چین در تولید نخود خشک پس از کانادا در رتبه دوم قرار دارد. نخود اغلب در طول چرخه زندگی گیاه از تنش های زیستی و غیرزیستی رنج می برد.

سفیدک پودری که توسط Erysiphe pisi DC ایجاد می شود، یکی از مهم ترین بیماری های نخود در سراسر جهان است. این بیماری عملکرد و کیفیت نخودفرنگی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

در نواحی معتدل و نیمه گرمسیری با روزهای گرم و خشک و شب های خنک مورد توجه جدی است. کپک پودری ناشی از E. pisiمنجر به کاهش 25 تا 50 درصدی عملکرد در تولید نخود می شود.

آلودگی شدید توسط E. pisi می تواند منجر به کاهش عملکرد تا 80 درصد در ارقام حساس شود. در تولید نخود، شیوه های زراعی، پیشگیری از مواد شیمیایی و استراتژی های مقاومت ژنتیکی برای کنترل این بیماری به کار گرفته شده است.

 

با این حال، کارایی کنترل شیوه های شیمیایی و زراعی توسط عوامل بسیاری محدود شده است.  مقاومت ژنتیکی نه تنها به دلیل کارایی، هزینه کم و سازگاری با محیط زیست بلکه برای مقاومت کیفی بیماری که استفاده نسبتاً آسانی در برنامه های اصلاحی دارد، به اولین انتخاب تبدیل شده است.

فناوری‌های نشانگر DNA و کاربرد آن‌ها در تجزیه و تحلیل ژنتیکی در دهه گذشته به سرعت توسعه یافته‌اند. در نخود فرنگی، نشانگرهای مولکولی مرتبط با سه ژن مقاومت ( er1 ، er2 و Er3 ) برای کپک پودری توسط چندین گروه ایجاد شده است.

تک ژن های مغلوب er1 و er2 به ترتیب در گروه های پیوند نخود (LGs) VI و III قرار گرفته اند، در حالی که Er3 بین نشانگر ناحیه تقویت شده با توالی مشخص شده (SCAR) Scw4 637 و نشانگر DNA چندشکلی تکثیر شده تصادفی (RAPD) OPAG05_1240، واقع در یک نخود نامشخص LG  نگاشت شده است.