در این مطالعه، تأثیر افزودن (5% m/m) سورفکتانت آمفوتریک N-hexadecyl-N، N-dimethyl-3-ammonio-1-propanesulfonate sulfobetaine (SB3C16) به شوینده های لباسشویی مایع تجاری (L1 ارزان تر) و L2 گرانتر) بر اثربخشی مواد شوینده نشان داده شد.
پارچه پنبه ای استاندارد EMPA 101 که با کربن سیاه و روغن زیتون آلوده شده بود، ماده ای بود که برای آزمایش کارایی شستشو استفاده شد.
پارامترهای ساختمانی مواد شوینده پارچه ها و همچنین خواص فیزیکوشیمیایی مایعات لباسشویی تعیین شد.
ارزیابی رنگ، یکنواختی رنگ، شکل، بو، pH، ویسکوزیته، چگالی و محتوای سورفکتانتهای آنیونی مطابقت با اعلامیههای سازنده مواد شوینده را نشان داد.
اصلاح مایعات با SB3C16 تغییرات قابل توجهی در این خواص ایجاد نکرد.
با افزایش غلظت مواد شوینده اکتیو محلول (1.25-50 g/L) یک افزایش تدریجی در قدرت کف کردن و مواد شوینده مشاهده شد. اولین حداکثر شویندگی هر دو m-L1 و m-L2 اصلاح شده در محدوده 14.8-17.6٪ (10-15 g/L) به دست آمد.
این پدیده احتمالاً با تشکیل CMC سورفکتانت های مورد استفاده در فرمولاسیون مرتبط است.
بالاترین شوینده بعدی برابر با 23.7٪ (m-L1، 50 g/L) و 37٪ (m-L2، 40-45 g/L) بود.
این به دلیل اثر مواد شوینده اوه هم افزایی فعالیت تمام مواد تشکیل دهنده در محلول های شستشو بود.
افزودن SB3C16 به مایعات باعث افزایش میزان شویندگی 6.86% (m-L1) و 10.72% (m-L2) به طور متوسط شد.
تجزیه و تحلیل میکروسکوپی تصاویر پارچههای EMPA 101 قبل و بعد از آزمایشهای شستشو هیچ آسیب جدی را نشان نداد، بلکه فقط وقوع پر کردن الیاف جداگانه را نشان داد.
در نتیجه می توان بیان کرد که اصلاح مایعات شستشو با افزودن سورفکتانت آمفوتریک SB3C16 بر کارایی حذف کربن سیاه و روغن زیتون از پارچه های پنبه ای تأثیر مثبت دارد.
نتایج این مطالعه نشان مواد شوینده ایرانی می دهد که سولفوبتائین آزمایش شده می تواند به طور بالقوه به عنوان جزئی از شوینده های مایع لباسشویی استفاده شود.
- منابع:
- تبلیغات: